Data på ligestilling og iværksætteri

Der bliver lavet flere interessante undersøgelser hvert år, som kan gøre os klogere på ligestilling og iværksætteri. Har du lyst til at dykke ned i nogle af tallene, samler vi her løbende forskellige publikationer og artikler om dansk og internationalt iværksætteri og ligestilling.

Status på ligestilling verden over

World Economic Forum tager temperaturen på ligestillingen verden over i deres årlige Global Gender Gap Report. Her i Global Gender Gap Report 2021 kan du blandt andet læse, at Danmark ligger på en 29. plads globalt, når det kommer til ligestilling. Island, Finland og Norge topper listen som de lande med størst ligestilling i verden. I 2020 var Danmark nummer 14. 

Venture capital til kvindelige iværksættere

Andelen af venture capital, der globalt går til startups med udelukkende kvindelige founders, faldt i 2020 til 2,3 procent fra 2,8 procent i 2019. Det viser data fra Crunchbase, som her er omtalt i Harward Business Review

Investeringer i kvindelige iværksættere i Norden

I Unconventional Ventures 2020 rapport kan du dykke ned i en række data om den funding, der går til nordiske startups. I rapporten fremgår det blandt andet, at kun 1% af kapitalen i Danmark gik til rent kvindelige founderteams i 2019.

Danske kvinders iværksætteraktivitet

I denne publikation fra Dansk Erhverv kan du blive klogere på, hvordan det står til med antallet af kvindelige iværksættere i Danmark. Du kan blandt andet læse, at kun cirka 4 procent af danske kvinder i alderen 18-64 år er nye iværksættere. Gennemsnittet i OECD-landene er 9,2 procent. Andelen af danske kvinder, der er nye iværksættere, er halvt så stor som andelen af danske mænd. Du kan også læse om danske kvinders begrundelse for ikke at springe ud som iværksættere.

Merafkast ved investering i europæiske virksomheder med stor diversitet

Investeringsbanken Goldman Sachs har lavet et særligt aktieindeks med de europæiske topvirksomheder, der har størst diversitet. Børsen skriver her om, hvordan indekset i gennemsnit har givet en merperformance på 2,5 procentpoint om året siden finanskrisen sammenlignet med Stoxx 600.

Status på kvinders velstand globalt

Kvinder kontrollerer 32 procent af verdens velstand, og tallet er stødt stigende fra år til år. Det kan du blandt andet læse i denne publikation fra Boston Consulting Group.