Der bliver lavet flere interessante undersøgelser hvert år, som kan gøre os klogere på ligestilling og iværksætteri. Har du lyst til at dykke ned i nogle af tallene, samler vi her løbende forskellige publikationer og artikler om dansk og internationalt iværksætteri og ligestilling.
World Economic Forum tager temperaturen på ligestillingen verden over i deres årlige Global Gender Gap Report. Her i Global Gender Gap Report 2022 kan du blandt andet læse, at Danmark ligger på en 32. plads globalt, når det kommer til ligestilling. Island, Finland og Norge topper listen som de lande med størst ligestilling i verden. I 2020 var Danmark nummer 14, og i 2021 nummer 29
Fonden for Entreprenørskab har i denne rapport formuleret en række evidensbaserede anbefalinger, som med fordel kan følges, når vi ønsker at øge andelen af kvindelige iværksættere i Danmark. De har identificeret seks vigtige fokusområder: Kvindelige rollemodeller, adgang til finansiering, adgang til netværk, kommunikation, uddannelse og bæredygtighed.
Andelen af venture capital, der globalt går til startups med udelukkende kvindelige founders, faldt i 2020 til 2,3 procent fra 2,8 procent i 2019. Det viser data fra Crunchbase, som her er omtalt i Harward Business Review.
I Unconventional Ventures 2021 rapport kan du dykke ned i en række data om den funding, der går til nordiske startups. I rapporten fremgår det blandt andet, at kun 0,7% af kapitalen i Danmark gik til rent kvindelige founderteams i 2020.
I denne publikation fra Dansk Erhverv kan du blive klogere på, hvordan det står til med antallet af kvindelige iværksættere i Danmark. Du kan blandt andet læse, at kun cirka 5 procent af danske kvinder i alderen 18-64 år er nye iværksættere. Gennemsnittet i OECD-landene er 8,4 procent. Kun 1,5 pct. af investeringer i Danmark går til startups med kun kvindelige stiftere, og 6,7 pct. går til startups med både mandlige og kvindelige stiftere.. Du kan også læse om danske kvinders begrundelse for ikke at springe ud som iværksættere.
Investeringsbanken Goldman Sachs har lavet et særligt aktieindeks med de europæiske topvirksomheder, der har størst diversitet. Børsen skriver her om, hvordan indekset i gennemsnit har givet en merperformance på 2,5 procentpoint om året siden finanskrisen sammenlignet med Stoxx 600.
Kvinder kontrollerer 32 procent af verdens velstand, og tallet er stødt stigende fra år til år. Det kan du blandt andet læse i denne publikation fra Boston Consulting Group.
Hvert år bliver der udarbejdet en rapport for European Startup Network, som tage temperaturen på, hvordan startup miljøet er i den europæiske union. I denne rapporten er der gode facts og data omkring kvinder i EU startups.
Nordic Female Founders ApS - Bredgade 45B, 1260 København K - CVR 41851317