Slagelsepar har opfundet babyvenlig tyngdedyne der giver roligere søvn

Et ægtepar fra Slagelse har opfundet en tyngdedyne, som giver babyer og småbørn bedre søvn. Anne Stampe Olesen fra Løvens

Hule er vild med idéen, og har skudt 400.000 kr. ind i virksomheden.

Ligesom mange andre nybagte forældre kæmpede Sara og Nicolaj Baudtler med at få deres første barn til at sove.

 - Vi kæmpede så meget med søvnen det første år af hans liv. De værste nætter vågnede han hver halve time. Det gjorde det virkelig svært at nyde barslen, siger Sara Baudtler.

Babyvenlig tyngdedyne virkede

Forældrene var villige til at prøve hvad som helst, men intet hjalp på den lange bane. Da de havde købt sig fattige i hjælpemidler og behandlinger, fik de idéen til en tyngdedyne, udviklet med særligt henblik på helt små børns behov. De syede selv en dyne til sønnen, som øjeblikkeligt gav ham mere ro og færre opvågninger. Næste skridt var, at få andre udmattede familier til at teste dynen.

 - Vi fik helt fantastiske, søde og rørende tilbagemeldinger, og det gør vi stadig fra vores kunder. Folk fortæller, at deres baby har nemmere ved at falde i søvn og har færre opvågninger, og det rører os hver eneste gang, fortæller Sara Baudtler.

Parret besluttede at sætte dynerne i produktion. Deres bank betragtede dynehistorien som en hobbyvirksomhed, så de måtte betale alting af egen lomme.

 - Vi startede uden en krone på lommen i 2018, og har siden investeret alt hvad vi har, for drømmen om at hjælpe andre trætte forældre, fortæller Sara Baudtler, som bor i Høng sammen med sin familie, og parret driver virksomheden i Slagelse.

Søvnunivers til småbørn

Sara og Nicolaj Baudtler har en mission om, at skabe et univers af produkter til den trygge søvn. Dyner fra Hush Little One ligner lette vattæpper, og de indeholder plastgranulat, som er godkendt til fødevarer og legetøj. Babydynen vejer to kg, og juniordynen vejer 3,5 kg. De forhandler også en 2,5 meter lang stofslange med tyngde i bunden, der lægges omkring barnet, når det skal sove.

 - Vores Multinest skaber et trygt og genkendeligt ”rum” omkring barnet, og tryghed er altafgørende for god søvn. Den er også god at bruge i dobbeltsengen, når barnet sover hos sine forældre hvilket flere og flere praktiserer, siger hun.

I 2022 har parret haft en omsætning på 2,8 mio. kr. og et overskud på 600.000 kr.

Investor Anne Stampe Olesen fra Løvens Hule var ikke sen til at se potentialet i iværksætterparret og deres idé:

 - Jeg investerer i mennesker, der brænder for det, de laver. Jeg kigger normalt ikke på egne behov når jeg investerer, men her ville jeg ønske jeg selv havde kunnet købe dette produkt, for vores søn August sov ikke de første to år, siger Anne Stampe Olesen.


For yderligere information:
Sara Baudtler, Co-founder Hush Little One / sara@hushlittleone.com /+45 60 87 66 86

Christina Lund Bitsch / Kommunikation Nordic Female Founders / christina@nordicfemalefounders.dk