Kompromisløst børnetøj der skal bruges længe


Tøj fra Little Savage kan udvides i takt med, at barnet vokser. Cool design og et kompromisløst fokus på kvalitet og naturlige materialer, fik Anne Stampe fra Løvens Hule til at investere.

Køb mindre, men bedre. Sådan lyder opfordringen fra Bettina Foltinger, som står bag Little Savage som er tøj til de 0-4-årige. Iværksætteren kalder sit småbørnstøj for naturligt unisex tøj med kant.

Bettina Foltinger producerer baby- og børnetøj af merinould, som kan udvides med trykknapper og velcrobånd, i takt med at barnet vokser. Ulden er varmeregulerende og derfor helårstøj, som varmer om vinteren og køler om sommeren. Tøjet har flere funktioner, så en kortærmet t-shirt også kan bruges som uld undertrøje, eller som et ekstra lag i form af en vest over en langærmet t-shirt.

Forældre vil have noget unikt

- Mine kunder vil have, at deres barn viser personlighed, og ikke har det samme på som alle andre i vuggestuen. De kan godt lide min stil, som har et retro-boheme-look og er af høj kvalitet, siger Bettina Foltinger, som bl.a. har en ”hipsterhue” til babyer på hylderne i butikken i København.

Forretningsidéen tog afsæt i, at Bettina Foltinger bemærkede, hvor stort et tøjforbrug forældre har til helt små børn. Babyer vokser hurtigt ud af tøjet, og får brug for nyt. Bettina Foltinger har boet i Australien i fire år, hvor der sælges meget outdoortøj til børn, og hun fik øjnene op for, at merinould kan bruges hele året, og har en række gode egenskaber.

- Merinould er superblødt og elastisk. Det er varmeregulerende, biologisk nedbrydeligt, antibaktierielt, og det absorberer 30 procent mere fugt end bomuld. Det er videnskabeligt bevist, at babyer og børn sover bedre i uld end i andre materialer. Jeg vil ikke pynte

babyer og små børn i kjoler og skjorter, men give dem tøj, som er komfortabelt at lege, sove og røre sig i, siger Bettina Foltinger.

Hun er 62 år, og har en lang karriere i store virksomheder bag sig, og har en MBA i ledelse.

- Jeg blev træt af, at mit arbejde var det samme, og jeg har altid haft en iværksætterdrøm, så jeg tog på iværksætter boot camp med Jesper Buch fra Løvens Hule. Jeg blev inspireret af de andre, som var initiativrige, opfindsomme og havde ja-hatten på. Så var jeg solgt, og sagde mit job op, fortæller Bettina Foltinger.

Tøjindustri har et ansvar

Hun stiftede sin egen virksomhed, og begyndte at få syet børnetøj på en dansk virksomhed i Ukraine og i Ikast.

- Som tøjproducent kan det lyde selvmodsigende at sige ’køb mindre’, men børn har ikke brug for så meget tøj, som de bruger få gange, så jeg har bevidst valgt ikke at lave modekollektioner, men derimod tøj med lang levetid. Tøjindustrien er en af de største miljøsvinere, og dét vil jeg gerne være med til at gøre noget ved, lyder argumenterne fra Foltinger.

I tv-programmet Løvens Hule var Anne Stampe Olesen ikke i tvivl, da hun så businesscasen Little Savage, som omsætter for 1,5 mio. kr. om året.

Iværksætter der vil gøre en forskel

- Der er ikke kamp om businesscases med modne kvinder, men det er godt med aldersdiversitet i erhvervslivet. Little Savage er super cool design og multifunktionelt. Bettina Foltinger er en voksen kvinde med ledelseserfaring, hun er er passioneret og har styr på sine ting, også har en produkt som passer med alle tidens tendenser, forklarer Anne Stampe Olesen.

For yderligere information:
Bettina Foltinger / Founder Little Savage, bettina@foltinger.dk / +45 21 35 41 28
Christina Lund Bitsch / Kommunikation Nordic Female Founders / christina@nordicfemalefounders.dk