Keramik er da skævt og barnligt: 

Løvens Hule investering i Sønderborg-keramiker
Keramikværkstedet TheClayPlay i Sønderborg kan se frem til en investering fra Løvens Hule for sit legende og nytænkende design 


Små skæve nationalflag af keramik står på bordet i keramiker Annemette Klit-Nygaard og hendes datter Nana Fatous keramikværksted TheClayPlay i Sønderborg. De står solidt plantet på tykke, prikkede eller stribede stænger og udstråler barnlig glæde og uhøjtidelighed.


Løvinde og investor Anne Stampe Olesen fra tv-programmet Løvens Hule lod sig begejstre, da hun så de skæve og hyggelige flag, som kun kan få smilet frem, hvad enten man er dansker, tysker, amerikaner eller islænding.  


Plads til det uperfekte


Keramiker og kunstner Annemette Klit-Nygaard er 51 år, men har aldrig sluppet sin legende tilgang til sit håndværk og design. Det uperfekte gør livet mere interessant, mener hun.

  • I en strømlinet hverdag har vi brug for ting, der udfordrer og giver os en oplevelse af barnlig glæde. Vi tror på, at vi vil begejstres og overraskes, og at vi har brug for at gå på opdagelse i nye former og farver. Med vores keramik forsøger vi at sprede et budskab om en verden med rummelighed, forskellighed og plads til det skæve og uperfekte, siger Annemette Klit-Nygaard i hvis værksted skæve, håndmalede krus med kæmpe hanke også vokser frem af hænderne. 


Ler var ulækkert


Hun begyndte at lave keramik, fordi hun ville udfordre sig selv.  

  • Jeg kunne ikke lide at få ler på fingrene, jeg syntes, det var lidt ulækkert. Jeg tog på pottemagerskole i Sønderborg og blev helt vild med at formgive i ler og arbejde i 3D og kom på designskolen i Kolding. I dag er keramik en livsstil og en stor del af min personlighed, siger hun.  


Hyldest til genforening

Idéen med de naivistiske nationalflag kom til hende i 2019 i forbindelse med, at Sønderjylland gjorde klar til fejring af 100-året for genforeningen i 2020

  • Genforeningen betyder meget for os i Sønderjylland, og jeg tænkte over, hvad jeg kunne byde ind med og visualiserede et bordflag. Da jeg lavede det første flag, vidste jeg, at jeg havde fat i noget unikt, siger Annemette Klit-Nygaard om de skæve flag, som står i værkstedet og kun venter på noget at fejre.  

Den legende tilgang har hun med hjemmefra: 

  • Jeg er vokset op i en familie, hvor vi elskede tale om nye idéer og finde på ting sammen. Min far har altid været entreprenant; han var medudvikler på et af de første apparater, der kunne give akupunktur med elektriske stød og var den første i omgangskredsen, der fik jordvarme og den første til at investere i vindmøller, fortæller hun.  

Hun glæder sig over, at det lykkedes at lande en investering på 300.000 kr. i Løvens Hule.

  • Hidtil har jeg overlevet som keramiker, men jeg glæder mig til at drive en professionel virksomhed med ny webshop og professionaliserede arbejdsgange, siger hun.


Investor Anne Stampe Olesen har en forkærlighed for skæve personligheder:

  • Jeg kan lide at arbejde med skæve personligheder, som vil gøre en forskel med deres idé og produkt. Anne Mette og Nana er helt unikke og supplerer hinanden virkelig godt, som kommer til udtryk i de fedeste produkter. Samtidig løfter The Clay Play et stort samfundsansvar ved at beskæftige mere end 10 flexjobbere, og jeg vil gerne være med til at vise, at man både kan tag samfundsansvar og have en god forretning, forklarer Anne Stampe Olesen.

For yderligere information, kontakt venligst:

Annemette Klit-Nygaard og Nana Fataou Danio-Klit, Owner/Indehaver af The Clay Play, info@theclayplay.dk, +45 2250 2459

Christina Lund Bitsch, Kommunikation, Nordic Female Founders, Christina@nordicfemalefounders.dk